Frascati.png

CONCERTEN

La Folia

La Folia.jpg

Bierbeek, 16 januari 2022, 11h

Solisten van Frascati Symphonic:

twee violen, cello en klavecimbel

Het wervelende programma begint aanvankelijk rustig met het trio in Bes voor twee violen en cello van Mozart. Daarna laat onze cellist Shuya Tanaka zien uit welk hout hij gesneden is met één van de twaalf celloconcerti van Boccherini.

Wanneer we bij Bach aankomen bouwt het programma geleidelijk aan op tot een exuberante climax:
het arrangement voor viool en cello van de Passacaglia van Händel. Deze heerlijke compositie maakt een perfecte brug tot het uitbundige “La Folia” van Vivaldi.

Hello

Wetteren, 23 januari 2022, 14.30h

Frascati Chamber Orchestra

o.l.v. dirigent Kris Stroobants

Solisten: Ann De Ridder (sopraan);

Hrayr Karapetyan (viool)

Nieuwjaarsconcert

Nieuwjaarsconcert.jpg

Het nieuwe jaar staat weer in de startblokken. Met veel hoop en goede moed brengen wij ook dit jaar traditiegetrouw een nieuwjaarsconcert. 

Zij trakteren je op exotische muziek uit Latijns-Amerika en onvergetelijke operettepareltjes uit Parijs en Wenen.

Maar de échte sterren van het concert zijn de Armeense violist Hrayr Karapetyan en bekende sopraan An De Ridder.

Het orkest Frascati Symphonic hoeven wij jullie niet meer voor te stellen. Dit jaar komen ze naar Wetteren in een kamerorkestbezetting en zullen ze weer het beste van zichzelf geven. Zij hebben er alvast veel zin in.

Hello

Bertrix, 28 januari, 20h 2022

Frascati Chamber Orchestra o.l.v. Kris Stroobants
Solist Hrayr Karapetyan
i.s.m. Brainjar (www.brainjar.ai)

12 Seasons unlocked

12seasons unlocked_edited_edited.jpg

De Vier Jaargetijden van Vivaldi is ontegensprekelijk een van de meest gekende werken uit de klassieke muziek. Het werk blijft ook vandaag uiterst geliefd.
 

Dit werk vormt de basis van een nieuwe productie die Frascati uitvoert met vele variaties hierop van de moderne componisten Piazolla en Richter. Dit zal gepaard gaan met geheel nieuwe technologie.
 

Door middel van camera’s en artificiële intelligentie wordt de emotionele beleving van het publiek in kaart gebracht. Dirigent Kris Stroobants gaat hiermee live aan de slag en laat het publiek hierin participeren. Ook worden op de achtergrond wisselende beelden vertoond die aansluiten bij de gespeelde muziek.