top of page

FRASCATINI

Vrienden van het orkest Frascati

About Me.

OMDAT JONGE, GETALENTEERDE MUZIKANTEN EEN PODIUM VERDIENEN!

 

Ambitieus en avontuurlijk. Gretig en energiek. Vernieuwend en verbindend. Wie Frascati leert kennen, kan niet anders dan er fan van worden. Van de repertoirekeuzes, de jonge pas en bijna afgestudeerde muzikanten, de veelzijdige musici en de bevlogen dirigenten. Of het nu gaat om de concerten, de kwaliteit, de educatie of technologie: dit orkest is van ons allemaal!

In de loop van de voorbije 17 jaren maakten heel wat jonge, getalenteerde en geëngageerde muzikanten van Frascati Symphonic een orkest met een uitstekende reputatie. Ze spelen in de meest illustere concertzalen, in Vlaanderen maar zelfs tot in China toe, en genieten van een bijzondere samenwerking met de Kapel Koningin Elisabeth.

 

Het verhaal van Frascati gaat in de eerste plaats over muziek. Zowel muzikanten als toehoorders beleven muziek op een eigen, unieke manier. Frascati bouwt de brug tussen de verschillende visies en karakters en zo ontstaat een gemeenschap waar de liefde voor muziek centraal staat. Wij geloven sterk in de kracht van muziek om gemeenschappen te verrijken en te inspireren. Met die dynamische mix van opkomende talenten en ervaren musici streeft Frascati naar muzikale excellentie, waarbij de muzikanten elkaar inspireren, uitdagen en ondersteunen op hun gezamenlijke pad naar artistieke groei en prestatie. Zo creëert en cultiveert Frascati Symphonic een inclusieve ruimte waarin getalenteerde jonge muzikanten een podium krijgen naast ervaren musici binnen dit gevestigd symfonisch orkest.

ONMISBAAR VOOR FRASCATI SYMPHONIC EN ZIJN JONGE EN TALENTVOLLE MUZIKANTEN.

 

Vorig jaar werd de vriendenkring Frascatini in het leven geroepen.

De missie van Frascatini is om op diverse manieren deze doelen van Frascati te ondersteunen, te versterken, te bevorderen en te helpen realiseren, en hiermee haar verdere bloei en impact mede mogelijk te maken. Dat is in deze wereld waarin subsidies en andere overheidssteun geleidelijk aan verdwijnen, meer dan nodig. Ook wetende dat de musici van Frascati Symphonic zich vaak voor maar een bescheiden toelage inzetten om tot die prestaties te komen waar wij allemaal naar uitkijken.

 

Frascatini biedt daarbij steun op diverse manieren, zowel financieel als op het gebied van organisatie en promotie. Door middel van fondsenwerving, de promotie van de activiteiten, het organiseren van speciale evenementen en het creëren van bewustzijn en interesse bij een breed publiek bevorderen wij de groei en ontwikkeling van Frascati.

 

Elk Frascatini lidmaatschap levert een belangrijke bijdrage aan de toekomst van Frascati Symphonic. Met dit initiatief krijgen jonge en talentvolle muzikanten, naast ervaren musici, de kans op meer podiumervaring. Daarnaast zet Frascati Symphonic in op tal van pedagogische en technologische projecten van de hoogste kwaliteit. Bovendien helpt u een diverse groep muziekliefhebbers enthousiast te maken voor klassieke muziek.

 

Als lid van Frascatini krijgt u voorrang bij het bestellen van concertkaarten en toegang tot speciale vriendenevenementen, concertinleidingen, lezingen en andere activiteiten, die de vereniging organiseert, zoals het bijwonen van repetities, een Meet &Greet met de dirigent of musici. Informatie hierrond ontvangt u via een speciale Frascatini Nieuwsbrief.

 

Kom onze vriendenkring versterken en wordt hiermee lid van deze familie van muziekliefhebbers en -belevers!

Ook Frascatino worden?

  • Dat kan al vanaf € 100 per jaar.

  • Samen lid worden met je partner, huisgenoot, gezinslid, dan betaal je samen € 150 per jaar.

  • Ben je jonger dan 25 jaar, kan je Frascatino worden voor € 25 per jaar

 

Wij stellen uw betrokkenheid en steun zeer op prijs!

Neem contact met ons op

Wilt u iets vragen of weten? 

U kunt uw vragen stellen over het Frascatini lidmaatschap, flyers van de Frascatini aanvragen en zich opgeven voor activiteiten.

 

Contact met u

Wij communiceren het liefst met u via de e-mail. Niet omdat wij geen brieven willen schrijven of u mooi drukwerk willen onthouden, maar omdat het ons veel geld bespaart: geld dat direct ten goede komt aan het orkest. Tussentijdse nieuwsberichten (bijvoorbeeld over concerten, activiteiten of eventuele wijzigingen) versturen wij altijd per e-mail.

Mocht u uw e-mailadres nog niet hebben doorgegeven aan ons, e-mail ons dan op frascatini@frascatisymphonic.com.

bottom of page