top of page

Acerca de

Algemeen_Fullscreen_480x270_v01.gif

over dit concert

Met Stagioni, een moderne interpretatie van Vivaldi’s vier seizoenen, willen we niet enkel de cyclus van het leven, maar ook de plotselinge opkomst van artificiële intelligentie een gelaat geven. 

De toegankelijkheid van generatieve tools zoals bijvoorbeeld ChatGPT of Midjourney heeft voor een aanzienlijke maatschappelijke gewaarwording gezorgd omtrent deze nieuwe technologie. 

Een collectieve beleving als deze komt niet zonder ethische vraagstukken.  Zal AI mij ooit vervangen? Zal het de technologie zijn die ons overstijgt of net de personen die deze weten te gebruiken?

Deze kwestie vormt de rode draad van de voorstelling. Er heerst een spanningsveld tussen natuur en machine. 

Gaat het om rivaliteit of eerder symbiose? De cyclus is rond en toch is er verandering. Loopt de (r)evolutie ten einde of is deze nog maar net gestart?

Stagioni is een muzikale voorstelling door Frascati Symphonic, voorzien van visuals door Uncanny en AI gegenereerde muzikale intermezzo’s door Andrew Claes. Een audiovisuele beleving, tot stand gekomen door de wisselwerking tussen mens en machine.

concertprogramma

Autumn 1 - M. Richter 

l'Autunno RV 293, II Adagio molto - A. Vivaldi

l'Autunno RV 293, III La Caccia - A. Vivaldi

Sarad (Herfst) - A.I./A. Claes

Winter 1 - M. Richter 

Invierno porteno - A.Piazzolla

L'inverno RV 297, II Largo - A. Vivaldi

L'inverno RV 297, III Allegro - A. Vivaldi

Kusumākaraḥ (Lente) - A.I./A. Claes

La Primavera RV 269, I Allegro - A. Vivaldi

Spring 2 - M. Richter 

Spring 3 - M. Richter 

Verano Porteño - A.Piazzolla

Ushna (zomer) - A.I./A. Claes

Summer 1 - M. Richter 

Suvi (Summer) - L. Van Vlierberghe

Summer 3 - M. Richter 

Autumn 1 - M. Richter 

Delejan Brynaert 

Solist - viool

Op 4-jarige leeftijd startte Delejan Brynaert met viool, dit bij de vioolschool Kortjakje volgens de Suzuki-methode. Hij werd winnaar van 'Jonge solisten aan zee' in 2009 en behaalde de 1ste prijs aan het 'Belfius-Classics concours' in 2014. Beide gebeurtenissen zetten Delejan aan om zijn muzikale talenten verder te exploreren. Hij verbond zich aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, volgde de klassen van Yuzuko Horigome & Yossif Ivanov en behaalde er zijn Masterdiploma in 2019. Vervolgens trok Delejan naar het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen voor een specialisatie orkestinstrument bij Guido De Neve.

Om de cirkel rond te maken is hij op zijn beurt bezig zijn studies te vervolledigen als Suzuki-leerkracht. Momenteel is Delejan actief als aanvoerder van de tweede violen bij Frascati Symphonic. Hij soleert bij Frascati onder meer in het '12 seasons' project, een mix van de vier seizoenen van zowel A. Vivaldi, A. Piazzolla als M. Richter. Daarbuiten speelt hij geregeld mee met het 'Opera Ballet Vlaanderen' en andere Belgische orkesten.

Recent ging hij op tournée naar het Verenigd Koninkrijk met het 'Roemeens Nationaal Philharmonisch orkest' met als Solist Maxim Vengerov. Verder vormt Delejan een viool-cello duo met cellist Shuya Tanaka. Samen met Kris Stroobants richtte hij l'Altra Follia op.

 

c1bc96_76cf82fe487c4e78bc3d1067144cf068_mv2.jpg
bottom of page