top of page

Acerca de

Frascati  - Ensemble- Funny I.jpg

12 Seasons
Unlocked

over dit concert

‘De vier jaargetijden’ van Antonio Vivaldi is ontegensprekelijk een van de bekendste werken uit de klassieke muziek. Het werk blijft ook vandaag uiterst geliefd. Het is dan ook niet verwonderlijk dat verschillende hedendaagse componisten zich er nog altijd door laten inspireren. Frascati brengt zowel de minimalistische interpretatie van Max Richter als het ‘Four Seasons of Buenos Aires’, gecomponeerd door Astor Piazzolla.

Artificiële intelligentie vult het concert aan en creëert zo een unieke visualisering van de muziek. De AI-vormgeving wordt met andere woorden gevoed door de emoties die de seizoenen bij ons opwekken.

Melancholie past bij de winter terwijl de opzwepende tonen van de lente het hart sneller doen slaan. Brengt de hoogzomer vreugde en rust, dan tovert een verhoogde spanning de woelige, winderige herfst. Wordt het een lange zomer en een korte, krachtige winter of net omgekeerd? Net zoals het onmogelijk is om het weer te voorspellen, wordt iedere voorstelling een unieke, interactieve performance.

concertprogramma

Autumn 1 - M. Richter 

l'Autunno RV 293, II Adagio molto - A. Vivaldi

l'Autunno RV 293, III La Caccia - A. Vivaldi

Sarad (Herfst) - A.I./A. Claes

Winter 1 - M. Richter 

Invierno porteno - A.Piazzolla

L'inverno RV 297, II Largo - A. Vivaldi

L'inverno RV 297, III Allegro - A. Vivaldi

Kusumākaraḥ (Lente) - A.I./A. Claes

La Primavera RV 269, I Allegro - A. Vivaldi

Spring 2 - M. Richter 

Spring 3 - M. Richter 

Verano Porteño - A.Piazzolla

Ushna (zomer) - A.I./A. Claes

Summer 1 - M. Richter 

Suvi (Summer) - L. Van Vlierberghe

Summer 3 - M. Richter 

Autumn 1 - M. Richter 

Delejan Brynaert

Solist - viool

Op 4-jarige leeftijd startte Delejan Brynaert met viool, dit bij de vioolschool Kortjakje volgens de Suzuki-methode. Hij werd winnaar van 'Jonge solisten aan zee' in 2009 en behaalde de 1ste prijs aan het 'Belfius-Classics concours' in 2014. Beide gebeurtenissen zetten Delejan aan om zijn muzikale talenten verder te exploreren. Hij verbond zich aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, volgde de klassen van Yuzuko Horigome & Yossif Ivanov en behaalde er zijn Masterdiploma in 2019. Vervolgens trok Delejan naar het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen voor een specialisatie orkestinstrument bij Guido De Neve.

Om de cirkel rond te maken is hij op zijn beurt bezig zijn studies te vervolledigen als Suzuki-leerkracht. Momenteel is Delejan actief als aanvoerder van de tweede violen bij Frascati Symphonic. Hij soleert bij Frascati onder meer in het '12 seasons' project, een mix van de vier seizoenen van zowel A. Vivaldi, A. Piazzolla als M. Richter. Daarbuiten speelt hij geregeld mee met het 'Opera Ballet Vlaanderen' en andere Belgische orkesten.

Recent ging hij op tournée naar het Verenigd Koninkrijk met het 'Roemeens Nationaal Philharmonisch orkest' met als Solist Maxim Vengerov. Verder vormt Delejan een viool-cello duo met cellist Shuya Tanaka. Samen met Kris Stroobants richtte hij l'Altra Follia op.

 

c1bc96_76cf82fe487c4e78bc3d1067144cf068_mv2.jpg
bottom of page