top of page

Acerca de

On the Nature of Daylight.jpg

On the Nature of Daylight

Over dit concert

“On the Nature of Daylight"

Tijdens dit concert, met bijna uitsluitend 18e-eeuwse composities, krijgen wij een samenspel tussen orkest en sopraan. Vaak virtuoos en uitbundig, soms lyrisch, nu en dan ingetogen. Händel is dus nooit ver uit de buurt, maar ook Vivaldi, Broschi (broer van Farinelli), en Bononcini zijn van de partij. Die laatste is misschien wat minder bekend, maar als wij weten dat Händel bij hem eigenlijk zijn mosterd haalde voor het bekende “Ombra mai Fu” (of het “largo van Händel, zo je wilt), dan is het aan jou om te vergelijken. Plagiaat of geniaal?


Tussen al het barokgeweld door zorgen de immens populaire componisten Max Richter, Karl Jenkins en de eigentijdse Belgische componist Lucas Van Vlierberghe voor een hedendaagse muzikale rustpauze. In een minimalistische stijl sluit hun werken nauw aan bij het 18e-eeuwse concerto grosso. Het is dan ook nauwelijks te verwonderen dat hun muziek in talloze films gebruikt en misbruikt wordt.


Veel luisterplezier!

Concertprogramma

Un pensiero nemico di pace?

G.F. Händel (1685 - 1789)

Concerto for strings & B.C. in C
major RV 110

A. Vivaldi (1678 - 1741)

Tu del ciel

G.F. Händel (1685 -1789)

Divertimento in D major, K. 136

W.A. Mozart (1756 - &1791)

Palladio

K. Jenkins (1944 -)

Ombra mai fu uit Serce

G. Bononcini (1670 - 1747)

Contemplation

L. Van Vlierberghe (1995 -)

On the Nature of Daylight  

M. Richter (1966 -)

Son qual nave ch'agitata - 
Artaserse (1734)

R. Broschi (1698 - 1756)

Anja Van Engeland-7.jpg

Anja Van Engeland

Solist - sopraan

Anja Van Engeland studeerde aan het Lemmensinstituut te Leuven met grootste onderscheiding, specialiseerde zich vervolgens aan het conservatorium van Antwerpen en vervolmaakte zich daarna aan de International Opera Academy (IOA). Ze volgde masterclasses bij onder andere Helmut Deutsch, Mary Brennan, Robert Alderson, Suzanne Eken en Gemma Visser. Naar aanleiding van haar beloftevolle optreden op het Belvedère-Concours te Wenen kreeg ze een bijzondere opera-coaching en werden haar diverse rollen aangeboden.


Na haar studies aan de IOA werd ze geëngageerd voor de rollen als Sophie Scholl (Die Weisse Rose), Leíla (Les Pecheurs de Perles), Elvira (I Puritani) en nog vele andere!


Als concertzangeres is Anja Van Engeland ook een graag geziene gaste. Samen met het Symfonieorkest Vlaanderen, onder leiding van David Angus, vertolkte ze de “Nursery Songs” van Piet Swerts. In het kader van het Mozartjaar vertolkte ze onder meer Mozarts "Mis in C klein" in het Bozar (een kunstencentrum in Brussel). 


In 2017, 2018 en 2019 vertolkte ze met Frascati Symphonic de rol van Margerita in de hedendaagse opera "Fausto" in de Munt/La Monnaie (Brussel). Sinds 2015 vormt ze met pianist Toon Spaepen het liedduo 'TastiVoce'.

Neem gerust eens een kijkje op haar website voor meer informatie: https://anjavanengeland.be/nl/ 

 

bottom of page