top of page

Acerca de

From the New World

15 Jaar Frascati

over dit concert

Met dit jubileumconcert wil Frascati Symphonic samen met u het gordijn opentrekken naar een prachtige nieuwe wereld. Antonín Dvořák´s Symfonie nr. 9 "From the New World" is daarvoor het logische centrale stuk van het concert. Má vlast (Mijn Vaderland) is een cyclus van zes symfonische gedichten, geschreven door de Tsjechische componist Bedřich Smetana, waaruit Frascati Symphonic het welbekende “De Moldau” speelt. Het begint als een klein beekje dat groeit tot een prachtige, krachtige rivier. Een mooie metafoor voor 15 jaar Frascati!

Onze solo violiste van het concert is de achttienjarige Japanse Rino Yoshimoto. Momenteel studeert zij aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Zij brengt het Vioolconcert nr. 2 in D klein, op.22, van Henryk Wieniawski. U herinnert zich wellicht onze samenwerking vorig jaar met de celliste Stéphanie Huang die vorig jaar de Publieksprijs won van de Koningin Elisabethwedstrijd.

Frascati heeft hedendaagse Belgische muziek altijd hoog in het vaandel gedragen, en dat is voor dit concert niet anders. Speciaal voor onze 15de verjaardag schreef de jonge Belgische componist Lucas Van Vlierberghe “AGU-Dawn of the new world “ Op deze manier wordt die nieuwe wereld wel heel erg tastbaar.

concertprogramma

AGU - Dawn of the New World

Lucas Van Vlierberghe (1995-)

Vltava uit Má Vlast

Bedřich Smetana  (1824-1884)

Vioolconcert nr. 1 in fis opus 14

Henryk Wieniawski  (1835 – 1880)

--pauze--

Symfonie nr. 9 in e opus 95 ‘From the New World’

Antonin Dvořák (1841-1904)

bottom of page