Schermafbeelding 2021-09-01 om 14.49.39.png

Frascatani

OMDAT JONGE, GETALENTEERDE MUZIKANTEN EEN PODIUM VERDIENEN

In de loop van de voorbije 15 jaren maakten heel wat jonge, getalenteerde en geëngageerde muzikanten van Frascati Symphonic een orkest met een uitstekende reputatie. Vaak zetten deze musici zich voor een bescheiden toelage in om tot die prestaties te komen waar wij allemaal naar uitkijken.

Omdat Frascati Symphonic niet gesubsidieerd wordt, is het niet steeds eenvoudig om het muzikale hoofd boven water te houden. Daarom werd onlangs een vereniging opgericht met de naam VRIENDENKRING FRASCATANI die probeert daaraan te verhelpen.

Concreet kunnen nu giften aan ons gegeven worden die fiscaal aftrekbaar zijn (45% van de gift, bij een minimum gift van € 40,-)!
We hebben daartoe een partnerschap afgesloten met de vzw Pelicano (www.pelicano.be) om dit mogelijk te maken. Pelicano heeft tot doel de kinderarmoede in België te bestrijden. Onze initiatieven om jonge, vaak behoeftige muzikanten te ondersteunen past binnen hun visie.

Hoe werkt uw gift?
Giften kunnen gedaan worden op rekeningnummer: BELFIUS BANK IBAN: BE29 0689 4267 8864 van vzw Pelicano, onder vermelding van Fonds Frascatani

Graag roepen wij u op onze werking op deze manier te ondersteunen.
Om u wat inspiratie te geven wat wij met de giften kunnen doen:
- € 100 helpt de repetitiekosten te financieren van 1 muzikant
- € 150 financiert de kosten van 1 student muzikant per project
- € 250 financiert de repetitieruimte voor enkele repetities
- € 500 financiert de typische partituurkosten van 1 project
Uiteraard vergeten wij het sociale aspect niet. Minstens 1 maal per jaar willen wij met onze gevers die minstens € 100 gegeven hebben een bijeenkomst organiseren. Dit kan bijvoorbeeld een exclusieve intro zijn van dirigent Kris Stroobants voor aanvang van een concert.