top of page
editfront-view orkest_12_edited.png

FRASCATINI

Ambitieus en avontuurlijk. Gretig en energiek. Vernieuwend en verbindend. Wie Frascati leert kennen, kan niet anders dan er fan van worden.

Element Grey.png

Van de repertoirekeuzes, de jonge muzikanten, de veelzijdige musici en de bevlogen dirigenten. Of het nu gaat om de concerten, de kwaliteit, de educatie of technologie: dit orkest is van ons allemaal!

Omdat jonge, getalenteerde muzikanten een podium verdienen

In de loop van de voorbije 15 jaren maakten heel wat jonge, getalenteerde en geëngageerde muzikanten van Frascati Symphonic een orkest met een uitstekende reputatie. Vaak zetten deze musici zich voor een bescheiden toelage in om tot die prestaties te komen waar wij allemaal naar uitkijken.

67e6dee3-886c-4c33-bf2b-21fbc783a12c.jpeg

Fred Brouwers

Peter van de Vriendenkring Frascatini

Mag je oud-radiomaker Fred Brouwers een radiolegende noemen? Ja toch! 


Fred leerde Vlaanderen naar muziek luisteren en becommentarieerde dat met een bekende, vertrouwde en warme radiostem. Hij is nu met pensioen. Fred Brouwers associeer je automatisch met klassieke muziek, een gevolg van het jarenlang werken voor Klara.


Klassieke muziek is waarmee Fred vooral bekend werd, maar hij smaakt alle muziek. “Geef me alles maar, zolang het maar geïnspireerd is en emotie losweekt”, zegt hij. Fred Brouwers is graag de peter van de Vriendenkring Frascatini.

hijh.jpg

WAAROM LID WORDEN VAN DE VRIENDENKRING FRASCATINI

Om dat allemaal te kunnen blijven doen is steun nodig. Van jou en van iedereen die Frascati een warm hart toedraagt. Als vriend, lid van de VRIENDENKRING FRASCATINI, kun je bijdragen aan deze initiatieven!

 

Omdat Frascati Symphonic niet gesubsidieerd wordt, is het niet steeds eenvoudig om het muzikale hoofd boven water te houden. Concreet kunnen nu giften aan ons gegeven worden die fiscaal aftrekbaar zijn (45% van de gift, bij een minimum gift van € 40,-)!

We hebben daartoe een partnerschap afgesloten met de vzw Pelicano om dit mogelijk te maken. Pelicano heeft tot doel de kinderarmoede in België te bestrijden. Onze initiatieven om jonge, vaak behoeftige muzikanten te ondersteunen past binnen hun visie.

Hoe werkt jouw gift?

qr-code.png

Giften kunnen gedaan worden op rekeningnummer:

BELFIUS BANK IBAN: BE29 0689 4267 8864 van vzw Pelicano, onder vermelding van Fonds Frascatini.

 

Je kunt ook gebruik maken van de QR-code.

Het zou fijn zijn als je bovendien jouw e-mailadres vermeldt zodat wij je kunnen contacteren. We zouden het zeer op prijs stellen als je ons zo kunt bijstaan!

Om je wat inspiratie te geven

WAT WIJ MET DE GIFTEN KUNNEN DOEN:

Graag doen wij iets extra's voor jou!

Minstens 1 maal per jaar willen wij met onze donateurs die minstens €100 hebben gegeven een bijeenkomst organiseren. Dat kan bijvoorbeeld een exclusieve intro zijn van dirigent Kris Stroobants voor aanvang van een concert of een repetitie bijwonen met een extra inleiding en informatie.

 

bottom of page